Coves marines de la Costa Brava

Si ja us heu cansat de passar el dia a la platja i voleu una mica d’aventura, agafeu un caiac i dirigiu-vos cap a una d’aquestes coves al·lucinants de la Costa Brava:

Cova d’en Gispert

Per nosaltres és amb diferencia la més espectacular de tota la Costa Brava i una excursió que val molt la pena fer. Està situada entre Aiguablava i Aiguaxelida i la millor manera d’arribar és amb caiac.

La cova d’en Gispert té uns 150 metres de llargada i podeu arribar en caiac fins al final. Té dues parts, la Galeria i la Sala Final on trobarem la “Taula” ,una petita illa rocosa on podrem seure. La cova és espectacular i paga la pena fer-hi una visita, si no voleu anar en caiac podeu fer una excursió amb els nostres d’amics d’aiguablavaboats. Destaquem el Despertar del sol de la cova d’en Gispert, un fenòmen astronòmic extraordinari que es produeix dos cops l’any (a l’estiu a finals d’agost) i que degut a la orientació de la cova cap a l’est fa que el sol surti exactament alineat a la cova i contemplar amb llum natural la bellesa del fons de la cova.

Cova de s’infern

El nom de la cova prové del color vermell que es veu a l’aigua quan surt el sol i la trobareu a uns deu minuts caminant des del far del Cap de Creus. Es tracta d’una roca que s’ha anat erosionant amb el pas del temps i que s’ha anat deformant fins a crear una cova. Dins s’ha creat una piscina natural i per tant us hi podreu banyar. Es tracta d’un accident geogràfic espectacular i la seva visita val molt la pena, ho podeu fer caminant o també en excursió de caiac per mar. Si teniu temps imprescindible visitar cales de la zona com Cala Jugadora, Cala Fredosa o la Cala Culip, i si teniu encara més temps, fer un arròs al restaurant del cap de Creus.

La foradada

Cova marina oberta pels dos costats situada en el Parc Natural del Montgó. Es tracta d’una gran roca que pot ser creuada pel mig per les embarcacions i que la converteix en un gran atractiu per totes les barques que passen per la zona.

Cova de la Sal

La cova de la Sal està situada aprop de Cala Montgó i només es pot accedir en caiac o barco i a diferència d’altres coves hi trobareu una petita cala ideal per fer snorkel. La cova té uns 20 metres d’amplada i 25 d’alçada amb dues obertures que expulsen aigua quan puja el nivell del mar. És una cova molt popular pels locals de l’Escala i la trobareu a uns 300 metres sortint desde cala montgó. Si us agrada fer snorkel, és el vostre lloc, us encantarà.

La Banyera de la Russa

Aquest entrant situat sota el castell de Cap Roig s’anomena així perquè la mestressa del paratge, la senyora Woevodsky, hi baixava en burro per banyar-s’hi despullada. També es coneix com cala Massoni i és una de les zones més maques de la costa brava, als peus del jardí botànic observem l’entrant de roca vermellosa, d’aigües tranquil·les i poc accessible que garanteix el bany en solitari. Si teniu la sort de disposar d’una barca us recomanem passar el dia en aquesta zona i també visitar altres cales properes com la cala del Crit, Fontmorisca i la cala del Vedell, tres cales també poc accessibles en les que estareu molt tranquils i gaudint d’uns paratges que no oblidareu mai.

Cap de Mort

No es ben bé una cova però fer una excursió en caiac pel cap de mort i passar pel mig de les seves roques és una de les experiència més maques que podreu fer a la Costa Brava. Està molt aprop de la platja de Sant Pol i només està reservat pels que tenen caiac, barca, padel surf o moltes ganes de nadar.

El seu nom? Doncs hi ha moltes llegendes sobre el seu origen, però si us fixeu bé a les roques sota l’edifici en forma de piramide hi ha una pedra que té forma de calavera i d’aquí ve el nom d’aquesta cala.

plato de comida

CAT | ESP